De wieg van Leuven

Een wandeling door de oudste geschiedenis van Leuven.

Op deze wandeling vertellen wij u honderduit over de oudste geschiedenis van Leuven, tijdens de donkere Middeleeuwen van ruim duizend jaar geleden.
Wij spreken af op de bleekweide aan de Aborgpoort van het Leuvense Groot Begijnhof, dat is de toegangspoort aan de zijde van wat nu bekend staat als Het Spaans Kwartier. U bereikt die bleekweide, die buiten de poorten van het begijnhof ligt, vlot langs de Volmolenlaan, op 5 minuutjes stappen van de parking Bodart (die ligt aan de buitenzijde van de Tervuursevest).
Deze plek stond destijds bekend als Ten Hove. Hier lag één van de drie historische woonkernen die naar elkaar toe groeiden en zo uiteindelijk de stad zouden vormen. Waarachtig de Wieg van Leuven, dus!
Wij maken een wandeling door het Groot Begijnhof en vertellen verhalen over die oudste tijden. Spelen mee: Frankische graven, een oud kasteel, Noormannen, een heuse Karolinger, de Tempel van Aboe Simbel, twee zussen, een pastoor, een pestprocessie en misschien, héél misschien een bleiterke.

Dag van de buren: vrijdag 28/5/2021; vertrek om 14.00u. en om 19.00u. Prijs: 5 €.
Verkorte versie als "3*3"-wandeling van Lots of Leuven: zondag 20 juni 2021; 15.00 u. 3 €.
Inschrijven: mail naar jan.vandebroeck@gmail.com